Aplikacija Wolt


Wolt aplikacija

Wolt aplikacijo v Sloveniji poznamo od leta 2019. Wolt dostava je trenutno možna v Kopru, Kranju, Ljubljani, Celju in Mariboru. Dostavno območje je zelo široko.

Brezplačna aplikacija ima številne pluse:

+uporabniku prijazna, dober pregled lokacije dostavljalca hrane, hiter odgovor podpore strankam, pogoste promocije in akcije, dodajanje nove ponudbe ter dober pregled kategorij ponudbe.

Nekateri minusi Wolt aplikacije so:

-draga dostava do 4km, slabša statistika ocene ponudnika, dražje cene na Wolt aplikaciji kot v redni ponudbi na spletni strani partnerja.

Nova posodobitev Wolt-ove aplikacije je tudi ukinila število uporabnikov, ki so oceni ponudnika. S tem so zmanjšali transparentni pregled priljubljenosti ponudnika. Restavracije, ki si pogosto privoščijo slabo dostavo so še vedno ocenjene nad oceno 8. Ocene so od 1 do 10.

Wolt zgodovina 🤓

2014 Finska

Wolt je začel svojo zgodbo leta 2014. Sedež podjetja je v Helsinkih. Prvi sedež je bil v majhni pisarni velikosti 10m2 v centru Finske prestolnice. Na njihovi uradni spletni strani piše da so že leta 2015 imeli dva in pol milijona zbranih sredstev za njihov zagonsko podjetje (startup).

2016 Švedska in Estonija

Po uspešni zgodbi na Finskem je podjetje začelo zelo hitro rast. Leta 2016 so razširilo poslovanje na sosedno Pvedsko in potem tudi Estonijo. V Stockholm so odprli svoje novo pisarno.

Na Finskem so tudi začeli poslovati v mestu Tampere in Turku. Dodatna pridobljena sredstva Wolt Enterprises (uradno ime podjetja) so znašala deset milijonov.

2017 Danska, Litva in Latvija

Tri leta od ustanovitve Wolt Enterpises je podjetje že poslovalo v 6 državah. Nova pridobitev so bile Danska, Litva in Latvija. Številne posodobitve so bile narejene in aplikacija Wolt je bila pripravljena na nove zmage.

2018 Norveška, Madžarska, Češka, Hrvaška, Poljska, Gruzija in Izrael

Leto 2018 je bilo leto velike rasti podjetja. Wolt dostava je začela delovati v 7 novih držav. Število zaposlenih v Wolt Enterprise je do konca leta 2018 bili 300.

2019 Slovenija, Srbija, Slovaška, Grčija, Azerbajdžan in Kazahstan

Še eno leto velike ekspanzije poslovanja na 6 novih držav. Wolt Slovenija je uspešno začel poslovati. Podjetje je izbralo najboljši čas za začetek poslovanja in ustvarjanje uspešne slike podjetja v Ljubljani. Na trgu je monopol imela eHrana. Po začetku korona krize in začetkom veljave Covid-19 omejitev je podjetje že imelo uspešno sezono poslovanja in Ljubljančani so že veliko slišali za Wolt dostavo hrane.

2020 Nemčija, Malta, Ciper in Japonska

Poleg velikega nemškega trga Wolt je v času številnih korona izzivov prišel do Japonske. Dodali so možnost dostave iz trgovin ter možnost brezstične dostave.